Fönsterbyte, Byta fönster

Fönster & Dörrar

Svensktillverkade och med generösa garatier.

Känns ditt fönsterbyte överväldigande?
Vi utför fönsterbyten i Växjö, Ljungby, Älmhult med omnejd.
Vårt upptagningsområde växer hela tiden så fråga gärna ifall ni bor på annan ort.
Vi hjälper gärna till att genomföra ditt fönsterbyte. Vi är med dig från start till mål och sköter hela processen, från rivning till montering och bortforsling av dina gamla fönster. Detta utan att du behöver lyfta ett finger. Du kan bara se på medans vi byter fönster på ert hus, lägenhet eller annan typ av bostad.

Våra fönstertyper

Trä/aluminium

Det aluminiumbeklädda fönstret förses med samma goda funktionalitet och egenskaper som träfönster. Med andra ord är det ett fönster tillverkat av högsta kvalitet. Ett aluminiumbeklätt fönster ger även extra skydd mot klimatpåverkan! Vi lämnar generösa garantier mot röta för aluminiumbeklädda fönster.

Våra träfönster är tillverkade av långsamvuxen furu. Vi använder kvistfritt, fingerskarvat virke för att få rätt vridstyvhet och stabilitet. Här även med en utsida beklädd av aluminium för att slippa underhåll.

Kopplade eller med isolerglaskassett. Kopplade är vanligtvis 2+1 glas. Vanligaste öppningsfunktionen är vridfönster eller sidohängt inåtgående men kan fås med andra funktioner.

Används i princip till vilken fastighet som helst. Villor, hyreshus, kommersiella lokaler mm.gen

Träfönster

Våra fönster tillverkas med kvalitetssäkrade metoder hos skickliga hantverkare som har imponerande kunskaper inom träindustri. Vi använder endast råvaror av högsta klass och hela verksamhetens produktion återspeglar vår vision om kvalitet och säkerhet. Fönster med förseglade hörn ger extra säkerhet, tekniken gör det nämligen svårare att lyfta ut glaskassettent.

Träfönster av långsamvuxen furu. Våra träfönster är tillverkade av långsamvuxen furu. Vi använder kvistfritt, fingerskarvat virke för att få rätt vridstyvhet och stabilitet. Profilerna är smäckra och ger maximalt ljusinsläpp.

Kopplade bågar eller med isolerglaskassett. Vanligaste öppningsfunktionen är sidohängda utåtgående men kan fås med andra funktioner.Används mest i äldre fastigheter där det är väldigt viktigt att inte göra några estetiska förändringar i fasaden.

U-värde 1,1 är standard, men med tillval kan U-värdet bli 0,9. Hos oss får du en säker och funktionell produkt som dessutom har generösa garantier mot röta. Fönsterna tillverkas utifrån dina önskemål, vi kan se till att alla fönster förses med spröjs och poster. Kulören på fönsterna väljer du givetvis också själv.

PVC

Framtagna enbart för svenska marknaden svenska marknaden Våra PVC-fönster är framtagna enbart för svenska marknaden.

Vi använder bara A-klassade premiumprofiler. Utvändiga fönsterbleckspår är standard, för montering helt enligt svenska regler och riktlinjer. Alltid med EPDM-gummilister. Alltid med bästa tänkbara stabilitet. Går att få med förmonterad karmhylsa. Inåtgående fönster, inåtgående eller utåtgående dörrar. Isolerglaskassett. Vanligaste öppningsfunktionen är Kipp-dreh (sidohängt inåtgående med vädringsfunktion i ovankant) men kan fås med andra funktioner.

Används i princip till vilken fastighet som helst. Villor, hyreshus, kommersiella lokaler mm.

Helaluminium

Fönster helt i aluminium har en härligt exklusiv känsla. Våra aluminiumfönster har bra isolering och används både för arkitektritade designvillan eller för offentliga miljöer.
 Vanligaste öppningsfunktionen är Kipp-dreh (sidohängt inåtgående med vädringsfunktion i ovankant) men kan fås med andra funktioner.
Det används mest i kommersiella lokaler eller arkitektritade villor i modern stil.


Ni kan även beställa skjutpartier och dörrar av oss. Vi utför även dörrbyten till alla våra kunde. Skjutpartier kan vara vackert och praktiskt på uterum, vid altaner eller på vissa partier på huset. Våra dörrar och skjutpartier är högkvalitativa produkter som vi noga valt ut. Vi erbjuder många olika storlekar och material som alltid håller tätt under den kalla och fuktiga årstiden och som även medför säkerhets- och kvalitetsgarantier

Våra skjutpartier

Trä/Aluminium-skjutpartier

Skjutparti i trä med beklädnad av aluminium på utsidan för längre livslängd. Flera av våra skjutdörrar ett lyft/glid skjutparti. För att öppna dörren roteras handtaget och dörrbladet lyfter och kan enkelt föras i sidled. Skjut dörrbladet till önskat läge och vrid tillbaka handtaget för att bromsa dörren i valfritt öppet läge. Välj om du vill ha den skjutbara delen på höger eller vänster sida. Du kan även välja ett 4-delat skjutparti där du har två skjutbara dörrar i mitten och fasta fönster på sidorna.


Vi har lösningar för dig som vill släppa in maximalt med ljus och förstora din boyta. Alla skjutförrar är tillverkade med fokus på både funktion och design. Samtidigt som du får möjligheten att öppna upp en hel vägg mot din uteplats eller trädgård kan du lita på att våra skjutdörrar håller tätt, oavsett väder och vind.

Trä-skjutpartier

Skjutparti i trä där både karm och båge är gjort helt i trä. En fördel med rena skjutdörrar i trä är att du får den rena träkänslan både utvändigt och invändigt, något som framförallt passar in i lite äldre hus och byggnader. För att öppna dörren roteras handtaget och dörrbladet lyfter och kan enkelt föras i sidled. Skjut dörrbladet till önskat läge och vrid tillbaka handtaget för att bromsa dörren i valfritt öppet läge. Välj om du vill ha den skjutbara delen på höger eller vänster sida. Du kan även välja ett 4-delat skjutparti där du har två skjutbara dörrar i mitten och fasta fönster på sidorna. Välj på 4-delat skjutparti vilken dörr som ska vara gångdörr.

Vi har lösningar för dig som vill släppa in maximalt med ljus och förstora din boyta. Våra skjutdörrar är tillverkade med fokus på både funktion och design. Samtidigt som du får möjligheten att öppna upp en hel vägg mot din uteplats eller trädgård kan du lita på att våra skjutdörrar håller tätt, oavsett väder och vind.

PVC-skjutpartier

PVC-skjutpartier erbjuder många egenskaper och fördelar. Till att börja med så är de i stort sett underhållsfria, någonting som gör att du som husägare eller fastighetsägare sparar tid i fråga om skötsel. De moderna PVC-skjutpartierna som finns på marknaden idag är också väldigt energisnåla, något som många lyft som ett stort plus. Dessa egenskaper kombinerat med en lång livslängd och ett modernt utseende är några av de faktorer som ligger till grund för den ökade efterfrågan på just PVC-skjutpartier. 

Vill du ha ett förslag?